15 Mart 2014 Cumartesi

"Yolsuzlukları değil protestoları, kaybedilen canları konuşmaya başladık"

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, "Fark ettiniz mi, yolsuzlukları değil protestoları, kaybedilen canları konuşmaya başladık" dedi.

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, protesto gösterisi demokratik sınırları aşar şiddet kullanılırsa, bunun protesto yapanların değil protesto edilenlerin işine yarayacağına dikkat çekerken, "Fark ettiniz mi, yolsuzlukları değil protestoları, kaybedilen canları, toplumsal kutuplaşmayı konuşmaya başladık dikkat" dedi. Bal, Twitter hesabından önemli mesajlar verdi.

Vatandaşlara "kutuplaşma" uyarıları yapan Bal, şunları kaydetti:

"Sağcısı ile solcusu ile millet olarak ödediğimiz bedeller artmadan, daha fazla canlar yanmadan makulleşmeliyiz. Ah su küçük hesaplar. Acılar da bölünmemeli, sevinçler de. Gözyaşının, acının ideolojisi olamaz. Haklı iken haksız duruma düşmemek gerekir. Akıllı insanlar aynı hatayı yapmaz, aynı delikten iki defa ısırılmazlar.

Dikkat. Toplumu kutuplaştıranlar, tahrik edenler, kar zarar analizlerini bir defa daha yapmalılar. Bence değmez. Bizim insanimiz daha önce de kutuplaştı, tahrik edildi, canlar yandı, daha önce de sağcısı ile solcusu ile bedel ödedik krizler darbeler gördük.

Eğer protesto gösterisi demokratik sınırları aşar şiddet kullanılırsa, bu protesto, protesto yapanların değil protesto edilenlerin işine yarar.

Fark ettiniz mi, yolsuzlukları değil protestoları, kaybedilen canları, toplumsal kutuplaşmayı konuşmaya başladık dikkat. Okullarda çocukları bile sorgulamaya baskı yaparak aileleri ile ilgili bilgi almaya başladılar. Ülkede diktatörlük var diyenleri yanıltmıyorlar."

Anka

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder